f y
^

Endnu en dejlig dag

D. 7. august åbnede i Kunstetagerne i Hobro jubilæumsudstillingen ‘Fremsynet tilbageblik’, hvor jeg deltager med 15 glasværker sammen med grafik af John Olsen.

En række kunsthåndværkere fik mulighed for at udstille sammen med en kunstner efter eget valg fra Kunstetagernes permanente samling af billedkunst og skulptur.

Kataloget indeholder bl.a. tekster, hvor kunsthåndværkerne har delt deres tanker om valget med læseren.

John Olsen var mit klare valg – og her er, hvad jeg skriver i kataloget:

Hvornår jeg stiftede bekendtskab med John Olsens arbejder første gang er ikke lige til at sige. Jeg kan ikke huske det. Min fornemmelse er, at han har været der altid, i min horisont … han har udtrykt noget, jeg ikke selv kunne, noget, jeg har følt mig forbundet med – sådan … tavst.

Dyrene, menneskene, planterne, svampene, algerne, stofferne og materien: alt, hvad der lever og dør, og måden, det gør det på, er det, jeg trækker vejret igennem. Når jeg betragter John Olsens skildringer af mennesker og natur i tegning, grafik og skulptur, går jeg i stå i en tidslomme: Jeg siger JA til det hele og går i ét med værket. Sådan som J.O. skildrer kødet, fjerene, skællene, stråene og tiden, bevægelserne og processerne, sådan er det, i samme øjeblik, også for mig.

I hans undrekamres sammenstillinger af vidt forskellige objekter sker det samme. Jeg ville gerne bo sammen med et af dem.
Mine egne ’undrekamre’, Materialernes Mummel, er ikke så mægtige og går tilbage til barndommens bunker, konstellationer, sammenrend, opstillinger og byggepladser: en udforskning af, hvad materien kan fortælle selv.

At jeg nu har fået mulighed for at vise mine arbejder sammen med John Olsens er en stor glæde for mig. Selvfølgelig. Det kunne ikke være anderledes.

 

Se udstillingen – den er rigtig fin. Udstillingen slutter d. 31. oktober 2014.